No Widgets found in the Sidebar
Miten estää rakkuloiden syntyminen maratonilla

Jokainen, joka on joskus juossut maratonin, tietää, että rakkulat ovat yksi suurimmista riesoista. Ne voivat hidastaa juoksua, tehdä juoksemisesta epämukavaa ja jopa aiheuttaa sen, että jäät tavoitteestasi. Tässä blogikirjoituksessa keskustelemme siitä, miten ehkäistä rakkuloita maratonin aikana. Käsittelemme tapoja välttää niitä ja miten niihin voi valmistautua, jotta ne eivät hidasta sinua kisapäivänä!

Jos juokset maratonia, viimeinen asia, jonka haluat, on käsitellä rakkuloita jaloissasi. Tässä blogikirjoituksessa keskustelemme siitä, miten estää rakkuloiden syntyminen maratonin aikana. Kerromme parhaista tavoista valmistautua niihin ja siitä, miten voit välttää ne kokonaan. Rakkulat voivat olla uskomattoman kivuliaita ja pilata kisasi, jos niistä ei huolehdita kunnolla. Lue siis vinkkejä siitä, miten voit pitää ärsyttävät rakkulat loitolla!

Maratoonilla

Näin ehkäiset rakkojen syntymistä

maratonin aikana

Juoksijat voivat käyttää erityyppisiä teippejä, kuten Moleskin-teippiä, ilmastointiteippiä tai jopa Compeed Blister -laastareita. Levitä teippiä alueille, joihin sinulla on taipumus saada rakkuloita tai joissa niitä on ollut aiemmin. Tärkeintä on varmistaa, että koko alue on peitetty, jotta ihon ja kenkien välille ei pääse syntymään kitkaa.

Toinen tapa ehkäistä rakkuloita maratonin aikana on käyttää voiteluaineita. Tämä voi olla vaseliinia, body glidea tai muuta voiteluainetta. Tarkoituksena on vähentää ihon ja vaatteiden/kenkien välistä kitkaa. Tämä auttaa estämään rakkuloiden muodostumasta ylipäätään.

Rakko tuli, mitä sitten

Jos sinulla on jo rakkula, älä puhkaise sitä! Se vain pahentaa sitä ja voi aiheuttaa tulehduksen. Käytä sen sijaan laastaria tai Compeed Blister -laastaria peittämään alue ja suojaamaan sitä lisäkitkalta.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit ehkäistä rakkuloita seuraavan maratonisi aikana! Onko sinulla muita vinkkejä, jotka ovat toimineet sinulle? Jaa ne kanssamme alla olevissa kommenteissa!

Vaikka ei ole mitään takuuvarmaa tapaa estää rakkuloita maratonin aikana, näiden vinkkien noudattaminen voi auttaa vähentämään riskiäsi. Muista valmistautua kisaan kunnolla ja huolehdi olemassa olevista rakkuloista, jotta ne eivät hidasta sinua kisapäivänä! Hyvä sinua! Sinä pystyt siihen!

Lisää julkaisuja