No Widgets found in the Sidebar
Miten valita oikeat kengät juoksemiseen

Juokseminen on loistava tapa päästä kuntoon ja pysyä terveenä, mutta on tärkeää valita oikeat juoksukengät. Kaikkia kenkiä ei ole luotu samanlaisiksi, ja jos et käytä oikeanlaisia kenkiä, voit päätyä loukkaantumaan. Tässä blogikirjoituksessa kerromme kaiken, mitä sinun on tiedettävä oikeiden juoksukenkien valinnasta. Keskustelemme siitä, miten jalkasi mitataan, minkä tyyppinen juoksija olet ja muista tekijöistä, jotka sinun on otettava huomioon juoksukenkiä ostaessasi. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut juoksija, lue tästä vinkkejä täydellisten juoksukenkien valintaan!

Juoksukenkien valitseminen

Jos olet juoksija, tiedät, että oikeat kengät ovat olennaisen tärkeitä. Mutta kun markkinoilla on niin paljon erilaisia merkkejä ja juoksukenkätyyppejä, voi olla vaikea tietää, mitkä niistä sopivat juuri sinulle. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme kaikkea, mitä sinun on tiedettävä oikeiden juoksukenkien valinnasta. Käsittelemme muun muassa istuvuutta, kenkätyyppiä ja rakentamisessa käytettyjä materiaaleja. Tämän postauksen lopussa voit luottavaisin mielin valita tarpeisiisi sopivat juoksukengät!

Juoksukenkien valitseminen

Jalkojen mittaaminen

Yksi tärkeimmistä juoksukenkiä valittaessa huomioon otettavista asioista on istuvuus. Jos kenkäsi ovat liian suuret tai liian pienet, loukkaannut todennäköisemmin juostessasi. Oikean koon löytämiseksi mittaa ensin jalkasi. Voit tehdä tämän kotona mittanauhan tai viivoittimen avulla. Jos et jos sinulla on mittanauha, voit käyttää myös narua tai lankaa ja mitata pituuden viivoittimella. Kun olet saanut mitat, katso kokotaulukkoa löytääksesi oikean kengänkoon.

Minkä tyyppinen juoksija olet?

Juoksijoita on kolme päätyyppiä: pronaattorit, supinaattorit ja neutraalijuoksijat. Pronaattoreilla on taipumus kääntää jalkansa sisäänpäin juostessaan, kun taas supinaattorit kääntävät jalkansa ulospäin. Neutraalijuoksijoiden kävely on tasapainoista, eivätkä he pronaatio- tai supinaatiojuoksijat pronaatio- tai supinaatiojuoksijat liikaa. Juoksijan tyyppi vaikuttaa siihen, millaisia juoksukenkiä tarvitset. Pronaattorit tarvitsevat tyypillisesti kenkiä, jotka tarjoavat vakautta, kun taas supinaattorit tarvitsevat usein kenkiä, joissa on enemmän pehmusteita. Neutraalit juoksijat voivat valita erilaisia kenkiä riippuen heidän mieltymyksistään.

Muita huomioon otettavia tekijöitä

Juoksukenkiä valittaessa on otettava huomioon muutamia muitakin seikkoja, kuten rakentamisessa käytetyt materiaalit ja juoksijatyyppisi. Jos sinulla on sairauksia tai vammoja, keskustele lääkärisi kanssa ennen juoksukengän valintaa. Kannattaa myös ottaa huomioon esimerkiksi jalkaholvituki ja pehmuste, kun teet päätöstäsi. Koska huomioon on otettava niin monia eri tekijöitä, on tärkeää ottaa aikaa ja valita sinulle sopiva kenkä.

Nyt kun tiedät kaiken oikeiden juoksukenkien valinnasta, on aika aloittaa ostokset! Muista pitää mielessä kaikki tämän blogikirjoituksen vinkit, kun teet ostoksia. Oikean kenkäparin avulla voit juosta mukavammin ja pidempään, ja ehkä jopa parantaa suorituskykyäsi. Joten älä unohda tarkistaa nykyiset kengät ja varmistaaksesi, että ne ovat ajan tasalla. paras juoksukenkien valinta on yksi tulevaisuutesi terveimmistä päivistä! Valitsemasi kengillä saattaa olla vaikutusta myös seuraavaan blogikirjoitukseen: mitkä ovat erilaisia juoksukenkien rakenteita? Stay tuned ja löydä seuraava blogikirjoitus!